Zelenszkij nagyon megverte Porosenkót az ukrán elnökválasztáson

Volodimir Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztás második fordulóját a vasárnap esti urnazárás után közzétett első exit poll-felmérés eredménye szerint.

Az úgynevezett nemzeti felmérés előzetes – helyi idő szerint 18 órai – adatai alapján a humorista elnökjelölt a szavazatok 73,2 százalékát szerezte meg, míg Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt a választók 25,3 százaléka támogatta. A nemzeti exit pollt a Demokratikus Kezdeményezések, a KMISZ és a Razumkov Központ nevű szociológiai intézetek végezték közösen. A végleges – az urnazáráskor készült – exit poll-eredményeket este tíz órakor teszik közzé.

Volodimir Zelenszkij ukrán komikus színész és elnökjelölt távozik egy szavazóhelyiségből az ukrán elnökválasztás második fordulójában Kijevben 2019. április 21-én. MTI/EPA/Sztepan Franko

Hasonló eredményt hoztak a hírtelevíziók által megrendelt exit poll-felmérések is: a 112 Ukrajina és a NewsOne csatornák közös felmérése szerint Zelenszkijre 73,7 százalék, Porosenkóra 26,3 százalék szavazott, a TSZN hírtévé exit poll-eredménye alapján Zelenszkijt 72,7, míg a hivatalban lévő államfőt 27,3 százalék támogatta.

  • Előzmények:

Nem szabad alábecsülni Ukrajna Donald Trumpját

Jelen állás szerint Ukrajnának humorista elnöke lesz

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »