Izrael légitámadást hajtott végre Szíriában

Izraeli rakétatámadást vert vissza a szíriai légvédelem az ország északi részén fekvő Aleppótól nem messze – számolt be szerdán késő este a helyi állami tévé.

A tájékoztatás szerint az ország második nagyvárosától tíz kilométerre északkeletre fekvő Sejk-Nadzsar település ipari negyedének több pontját érte támadás, csupán anyagi károk keletkeztek. Egy névtelen katonai forrás szerint több rakétát sikerült megsemmisíteni.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet ezzel egy időben arról számolt be, hogy Aleppó repülőterének környékét is érte támadás, akárcsak a szíriai hadsereg és az iráni katonák fegyverraktárát. Az OSDH vezetője, Rami Abdel Rahman azt mondta, hogy a rakétacsapásnak vannak veszteségei, de részletekbe nem bocsátkozott.

Az izraeli rakétacsapás azután történt, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel Washington hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golán-fennsík felett. A döntés világszerte éles bírálatokat váltott ki, míg Szíriában tiltakozások voltak ellene.

Izrael nemrégiben elismerte, hogy rendszeresen mért légicsapásokat iráni célpontokra Szíriában. Az utolsó ilyen hadművelet januárban volt a damaszkuszi kormányt támogató iráni erők ellen az országban.

Forrás: MTI/TASZSZ/dpa/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »