Irakba látogat az iráni elnök

Iraki látogatást kezdett hétfőn Haszan Róháni iráni elnök – tudósított az iráni állami tévétársaság.

Az iráni kommentátorok által történelmi jelentőségűnek nevezett látogatás célja a Teherán és Bagdad közti kapcsolatok szorosabbra fűzése, gazdasági, kereskedelmi és politikai téren is.

„Irak egy újabb csatorna Teherán számára ahhoz, hogy kikerülje az Irán elleni igazságtalan amerikai szankciókat” – mondta újságíróknak egy, az elnök társaságában utazó magas rangú tisztségviselő, hozzátéve, hogy a három napra tervezett látogatás új kapukat nyithat meg az iráni gazdaság számára.

Donald Trump amerikai elnök tavaly májusban egyoldalúan kiléptette országát az iráni atomprogram korlátozását szolgáló, 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodásból, és újra életbe léptette azokat a szankciókat, amelyeket a Barack Obama vezette előző elnöki adminisztráció az atomalku életbe lépésével feloldott.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »