A brazil elnök nem úszta meg a korrupciós botrányt

Vádat emelt Michel Temer leköszönő brazil elnök ellen korrupció és pénzmosás miatt a legfőbb ügyész helyi idő szerint szerdán Brazíliában.

A brazil legfőbb ügyészség tájékoztatása szerint egy kikötői koncessziókkal kapcsolatos nyomozás révén jutottak olyan információk birtokába, amelyek elégségesek ahhoz, hogy vádat emeljenek az elnök ellen. Az elnök a gyanú szerint kenőpénzt fogadott el, hogy 2017-ben rendeletet hozzon arról, hogy Brazília akár 70 évvel is meghosszabbít két kikötői koncessziós szerződést.

Hivatalban lévő elnök ellen csak a parlament alsóházának jóváhagyásával indítható büntetőeljárás, de az elnök mandátuma az év végén lejár, s így januárban várhatóan minden további nélkül bíróság elé fogják állítani.

Temer tagadja bűnösségét. A hivatala által kiadott közleményben az elnök tudatja: tisztázni fogja magát a vádak alól, s bizonyságot fog nyerni, hogy a szerződések meghosszabbítása révén egyetlen cég sem jutott jogosulatlan előnyhöz, ő pedig nem követett el semmilyen bűncselekményt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »