Dánia szigorít a menekültekkel szemben

A dán jobbközép kormány és parlamenti támogatója, a jobboldali populista Dán Néppárt pénteken bejelentette, hogy szigorúbban szabályozza azoknak a bevándorlóknak az ügyét, akiknek a menedékkérelmét előzőleg elutasították.

A rendelkezés értelmében Zealand szigetén egy új központot hoznak létre, ahol a kiutasításra váró migránsokat szállásolják el. A központban élő menekültek egy részét törvénybe ütköző cselekedetek elkövetése miatt utasították ki a hatóságok, mások nem kaptak menedékkérelmet.

A központtal kapcsolatban a kormány azt mondta, az nem börtön, az ott élők azonban éjszaka nem hagyhatják el a helyet. A rendelkezés kitér a családegyesítés szabályainak megszigorítására is.

A bevándorlókra vonatkozó újabb szigorítások ellenzői úgy vélik, hogy az erőszakos hazatoloncolás lehetetlen, a menekültek és migránsok pedig többnyire olyan országokból jönnek, amelyekkel Dániának nincs visszafogadási megállapodása.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »