Trump megfenyegette közel-keleti szövetségesét

Az Egyesült Államok szigorúan megtorolná, ha kiderülne, hogy a szaúdi vezetés áll Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró eltűnése mögött, akinek a múlt héten veszett nyoma, miután bement Szaúd-Arábia törökországi konzulátusára – mondta Donald Trump amerikai elnök a CBS televíziónak adott interjújában, amelyből szombaton részleteket tettek közzé.

„Az ügy végére fogunk járni és a büntetés szigorú lesz” – mondta Trump az interjúban. Az amerikai elnök szerint elképzelhető, hogy Szaúd-Arábia a felelős Hasogdzsi eltűnéséért. „Nagy erőkkel folynak a vizsgálatok és elemzések. Ha ez bebizonyosodna, nagyon mérgesek lennénk. Egyelőre határozottan tagadják. Lehetséges, hogy ők voltak? Igen” – vélekedett az amerikai elnök.

Trump elmondta, hogy veje és tanácsadója, Jared Kushner a héten beszélt az eltűnt újságíró ügyéről Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökössel, aki mindenféle felelősséget tagadott.

„Tagadják. Tagadják minden elképzelhető módon. De azt hiszem, hogy a nem túl távoli jövőben meg fogjuk tudni a választ” – mondta az amerikai elnök, de részleteket nem közölt a Hasogdzsi ügyével kapcsolatban folytatott nyomozásról vagy az Egyesült Államok hagyományos közel-keleti szövetségese, Szaúd-Arábia vezetőivel folytatott beszélgetésekről.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A szaúdi királyságot élesen bíráló Hasogdzsinak azt követően veszett nyoma, hogy október 2-án bement hazájának isztambuli konzulátusára, hogy közelgő esküvőjéhez beszerezze a hivatalos dokumentumokat. A The Washington Post című amerikai napilap – amelynek a szaúdi újságíró is munkatársa volt – csütörtökön internetes oldalán közölte, hogy a tudomására jutott hang- és videofelvételek szerint Hasogdzsit meggyilkolták a konzulátus épületében. Rijád ezt tagadja, és azt állítja, hogy az újságíró távozott a konzulátusról.

Forrás: MTI/AP/EFE

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »