Beérett Trump bevándorlóellenes politikája

Rohamosan csökken az Egyesült Államokban befogadott menekültek száma – derült ki az amerikai külügyminisztérium által közzétett adatokból.

A menekültekkel és migránsokkal foglalkozó minisztériumi részleg jelentése szerint a 2018. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben az Egyesült Államok 22 ezer 491 menekültet fogadott be. Ez egynegyede a két évvel ezelőtt befogadott menekülteknek, és a legalacsonyabb arány 1980 óta, amikor a szövetségi törvényhozás elfogadta a menekültek letelepítéséről szóló új törvényt.

A 2017 szeptembere és 2018 szeptembere közötti időszakban befogadott menekültek száma kevesebb a fele annak, mint amit a Trump-kormányzat engedélyezne. Az adminisztráció eddig 50 ezer főben maximálta az évente befogadható menekültek számát, ám a most kezdődött pénzügyi évben ezt az arányt 33 ezer főre csökkentette.

A külügyi jelentés szerint a legtöbben a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából kaptak menekültstátuszt: ebből a térségből 9351 embert fogadott be az Egyesült Államok. Megnövekedett a Kongóból és Ukrajnából érkező menekültek száma is.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »