Izraelt nem ijeszti el a Szíriába telepített orosz légvédelem

Izraelnek gondot jelent az orosz SZ-300-as légvédelmi rakéták Szíriába telepítése, de megbirkózik vele – közölték biztonsági források a Háárec című újság honlapjával. A légierő felkészült a fejlett orosz légvédelem Szíriába telepítésére, így az nem fogja tudni megakadályozni szükséges katonai akcióit.

„Nem egyszerű kihívás az új orosz gyártmányú SZ-300-as gyártmányú légvédelmi rakétarendszer Izrael számára, de többféle módon is meg tud birkózni vele” – mondták a lapnak nyilatkozó katonai illetékesek.

„Izrael Vlagyimir Putyin tudomására hozta, hogy továbbra is akcióba léphet Szíria földjén” – közölte. Putyin tett egy lépést, de nagy a játékasztal, és ő is érti ezt” – tették hozzá pontosabban nem megvilágítva az újabban kialakult helyzetet.

Izraeli katonai szakértők az utóbbi hetekben többször hangsúlyozták, hogy az izraeli légierő idejekorán felkészült a fejlett orosz légvédelem Szíriába telepítésére, így az nem fogja tudni megakadályozni szükséges katonai akcióit.

Oroszország egy orosz harci gép mintegy két héttel ezelőtti lelövése hatására jelentette be, hogy SZ-300-as rakétavédelmi egységekkel látja el a szíriai légvédelmet, megakadályozandó az újabb izraeli légicsapásokat Szíria területén. Moszkva szerint Izrael felelős a fedélzeten utazó tizenöt orosz katona haláláért, mert a szíriai rakéták egy izraeli légicsapás után, az izraeli gépet megcélozva találták el az orosz repülőt.

Izrael az utóbbi két évben külföldi források szerint mintegy kétszáz légicsapást hajtott végre Szíriában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »