Izrael ismét rakétákkal lőtte Damaszkuszt

Több izraeli rakétát lőtt le a szíriai légvédelem az ország fővárosa, Damaszkusz repülőterének közelében – közölte a helyi sajtó szombat este.

A támadásról szóló jelentések idézték a hadsereg egyik tisztviselőjét, akinek elmondása szerint bevetették a légvédelmi erőket, hogy visszaverjék a damaszkuszi nemzetközi repülőtér elleni izraeli rakétacsapásokat. Hírügynökségek megerősítették, hogy a fővárosban robbanásokat lehetett hallani. Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A szíriai fegyveres konfliktus eseményeit nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet is hírt adott az izraeli légicsapásról. Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója szerint a rakéták a hadsereg egyik, a repülőtér közelében fekvő fegyverraktárát vették célba, ahová nemrégiben új fegyverek érkeztek az országban állomásozó irániak vagy a Teherán által támogatott Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei számára.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta a hírt, ahogyan a múltban is ritkán reagált a szíriai bevetéseiről szóló sajtóhírekre.

Izraelt aggasztja Irán és a Hezbollah katonai műveleteinek kiterjedése, amelyekkel Bassár el-Aszad szíriai államfő rendszerét támogatják.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/AP/TASZSZ

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »