Csúcstechnológiás tengeralattjárót fejlesztett Dél-Korea

Ünnepélyesen bemutatták Dél-Koreában az ország új, saját fejlesztésű, ballisztikus rakéták kilövésére is alkalmas dízel-elektromos tengeralattjáróját pénteken.

Az An Cshangho koreai függetlenségi aktivista után elnevezett 3000 tonnás tengeralattjárót a legújabb technológiák kombinálásával hozták létre. Ez a stratégiai fegyver minden fenyegetéssel szemben bevethető, és hozzájárul Dél-Korea védelmi képességeinek megerősítéséhez – közölte a haditengerészet.

„Nagy lépés ez a dél-koreai védelem számára” – fogalmazott Mun Dzse In dél-koreai elnök a Daewoo hajógyárában, Kodzse szigetén tartott hivatalos bemutatón. Hozzátette: hosszú utat kezdtek meg a Koreai-félsziget atommentesítése irányába, de a béke nincs ingyen.

Tengerészek részt vesznek az An Cshangho koreai függetlenségi aktivista után elnevezett, 3000 tonnás tengeralattjáró bemutatóünnepségén 2018. szeptember 14-én egy hajógyárban, a dél-koreai Kodzse szigetén. (EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT)

Míg a Dél-Korea tulajdonában álló 1200, illetve 1800 tonnás tengeralattjárókat a német hadiipari vállalatoktól kapott műszaki segítséggel építették meg, az új tengeralattjáró hazai tervezésű, és alkatrészeinek 76 százalékát is dél-koreai üzemekben állították elő.

A 83,3 méter hosszú és 9,6 méter széles tengeralattjáró 50 fős legénységet tud szállítani. Hat függőleges indítócsővel szerelték fel, amelyek ballisztikus rakéták kilövésére alkalmasak. A tengeralattjáró egyfolytában húsz napig képes a víz alatt maradni.

A tervek szerint a szükséges teszteket követően 2020 decemberében szállítják le a haditengerészetnek, és 2022 januárjában állíthatják hadrendbe.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/Yonhap/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »