Görögország első önálló szárnypróbálgatásai

Görögország sikeres adósságpapír-kibocsátás hajtott végre szerdán.  A görög pénzügyminisztérium közleménye szerint 12 hónapos kincstárjegyeket dobtak piacra, amiből 812,5 millió euró folyt be. A hozam 1,09 százalék volt, ugyanúgy mint az előző, június 13-i kibocsátáskor.

Görögországnak ez volt a harmadik 12 hónapos kincstárjegy-kibocsátása azóta, hogy az ország 2010-ben súlyos pénzügyi válságba került és az első azóta, hogy augusztus végén kikerült a hitelezők ellenőrzése alól.

Görögország 2010 óta több mint 270 milliárd eurót kapott eurózónabeli partnereitől és nemzetközi hitelezőitől, hogy elkerülje az összeomlást. A támogatási program augusztus végi kifutása után Görögország önállóan akarja finanszírozni magát, ehhez azonban több kibocsátásra van szüksége a nemzetközi tőkepiacokon. 2022-ig nem esedékes nagyobb törlesztés, és az athéni vezetés abban bízik, hogy az ország addig pénzügyileg a saját lábára áll.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: MTI/Xinhua

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »