Spanyolország visszakozik egy Szaúd-Arábiával kötött fegyvereladási szerződés kapcsán

Spanyolország eláll egy Szaúd-Arábiával kötött, több mint 9 millió euró értékű fegyvereladási szerződéstől – közölte a Cadena SER rádió kedden arra hivatkozva, hogy értesülését a spanyol védelmi minisztérium megerősítette.

A két ország között 2015-ben létrejött szerződés felmondása azt jelenti: a spanyolok nem szállítják le a megrendelt 400 lézerirányítású precíziós bombát, és visszafizetik azok 9,2 millió eurós vételárát.

A spanyol védelmi tárca augusztus közepén jelentette be, hogy felülvizsgálja a folyamatban lévő fegyvereladásokat, miután augusztus 9-én légicsapás ért egy piacot és egy autóbuszt Jemen északi részén, a húszi lázadók által ellenőrzött területen. Az 51 halálos áldozat között 40 gyerek volt.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet szerint Spanyolország Szaúd-Arábia negyedik legnagyobb fegyverexportőre, és 2017-ben mintegy 270 millió euró értékben adott el katonai eszközöket neki.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »