Ismét kezd eldurvulni a helyzet a Gázai övezetben

Nyolc rakétát lőttek ki szerdán a Gázai övezetből, legkevesebb kettő a vele szomszédos Szderót izraeli városban csapódott be – írta a Twitteren Micky Rosenfeld izraeli rendőrségi szóvivő. Az izraeli hadsereg válaszul légicsapásokat mért egy állásra az övezet északi részén.

A rakéták becsapódásának helyszíneire rendőröket és bombaszakértőket vezényeltek ki – tudatta Rosenfeld.

A Gázai övezetből kilőtt nyolc rakéta közül kettőt elfogott a Vaskupola légvédelmi rendszer. A maradék hat rakéta izraeli területen ért földet. A TASZSZ orosz hírügynökség később az izraeli rendőrség adataira hivatkozva jelentette, hogy legkevesebb négy rakéta csapódott be Szderót városában. A rakéták becsapódását követően egyes források szerint legkevesebb hárman, más források szerint ketten megsebesültek.

Az izraeli hadsereg egyik közleménye szerint erői a rakéták becsapódását követően támadást indítottak terrorista állások ellen az övezetben. Gázai rádióadók szerint izraeli harci repülőgépek csapást mértek egy állásra az övezet északi részén.

Gáza, 2018. július 14.
Füst tör elő egy épületből egy izraeli rakéta becsapódása után Gázában 2018. július 14-én. Az izraeli légierő csapásokat mért a Hamász palesztin szélsőséges szervezet katonai létesítményeire a Gázai övezetben, válaszul a gázai-izraeli határ közelében történt előző napi rendbontásokra. A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet aznap éjjel több mint száz rakétát lőtt ki Izraelre. (MTI/EPA/Haitham Imad)

A rakétakilövést megelőzően kedden életét vesztette a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet fegyveres szárnyának, az Izzaddín al-Kászem Brigádoknak két harcosa. Tüzet nyitott rájuk egy izraeli harckocsi, amely támadást indított egy palesztin megfigyelőállás ellen, ahonnan lövéseket észlelt. A milícia később azt állította, hogy egy kiképzésen, nem pedig az izraeli katonákra adtak le lövéseket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AFP/EFE/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »