Újabb 50 millió euróval támogatja Líbiát az EU

Az Európai Bizottság 50 millió euró értékű program elindításáról döntött a líbiai helyi lakosok és az országban tartózkodó migránsok szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása érdekében – közölte az uniós bizottság hétfőn.

A tájékoztatás szerint az unió sürgősségi pénzügyi alapján keresztül a líbiai önkormányzatok bevonásával megvalósuló program a helyi lakosság és az országban nagy számban tartózkodó bevándorlók és menekültek, valamint az unióból kiutasított visszatérők életkörülményeinek javítását szolgálja.

Az új program támogatni fogja a helyi közigazgatási szerveket az olyan alapvető szolgáltatások, mint az egészségügy, az oktatás, a vízellátás, valamint a szociális szolgáltatások nyújtása terén. Az uniós bizottság és Olaszország vezetésével, valamint az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és Gyermekalapja (UNICEF) segítségével magvalósuló program huszonnégy, a fő migrációs útvonalak mentén fekvő líbiai települések önkormányzataira terjed ki.

Az EU  eddig 237 millió euróval járult hozzá a líbiai migrációs kihívások kezelésére irányuló programokhoz – közölte a bizottság.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »