Lassan, de javul a görögök adósminősítési besorolása

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő B mínuszról B-re javította Görögország devizában fennálló szuverén adósosztályzatát, amit egyben pozitív kilátással látott el.

A hitelminősítőnél a pozitív kilátás megadása újabb adósosztályzati felminősítés lehetőségére utal. A most bejelentett javítás ellenére az adósosztályzat így is mélyen a befektetésre nem ajánlott szinten maradt. Még öt osztályzat-javítás kell ahhoz, hogy elérje a befektetésre ajánlott szint legalsó határát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A görögök belefáradtak a kilátástalanságba

A görögök marihuánatermesztéssel javítanának a munkanélküliségi rátán

A Fitch kiemelte, hogy stabilizálódott a görög államadósság, tartós a gazdasági növekedés, emelkedik az adósságszolgálat nélkül számított úgynevezett elsődleges költségvetési többlet és mérséklődtek a belpolitikai kockázatok.

Egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Standard and Poor’s január 19-én javította szintén B mínuszról egy fokozattal B-re a devizában fennálló görög szuverén adósságosztályzatot, ugyancsak pozitív kilátással ellátva.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »