A Frontex új műveletet indít, hogy segítse az olasz határvédelmet

Új műveletet indít a Földközi-tenger térségében az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex), hogy segítse Olaszország határellenőrzési tevékenységét – közölte az uniós szervezet csütörtökön.

A Themis névre keresztelt új művelet csütörtökön indul, és a 2014 óta működő, az emberkereskedők és embercsempészek kézre kerítésére irányuló Triton műveletet váltja fel.

A Themis keretében folytatódik a bajba jutottak felkutatása és kimentése, de a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a bűnüldözési, főként a kábítószer-kereskedelem felszámolását célzó feladatok, valamint külföldi harcosok és más terrorista fenyegetések felderítése. A művelet működési területe a Földközi-tenger középső medencéje, főként az Algériából, Tunéziából, Líbiából, Egyiptomból, Törökországból és Albániából induló migrációs útvonalakat ellenőrzi.

Mint elmondták, a Frontex továbbra is jelen van az Olaszországban működő, uniós regisztrációs központokban, az úgy nevezett hot spotokon, ahol segítséget nyújt a tagállami hatóságoknak az érkezők nyilvántartásba vételében. A Frontex hajói tavaly mintegy 38 ezer embert mentettek ki a tengerből.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »