Az ENSZ fejese próbálja oltani a tüzet Észak-Koreában

Észak-Koreába utazik Jeffrey Feltman, az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkárhelyettese – jelentette be a világszervezet hétfőn New Yorkban. A tájékoztatás szerint Feltman keddtől péntekig az észak-koreai fővárosban tárgyal a phenjani vezetés meghívására.

Az ENSZ-diplomatát szeptemberben hívták meg az ENSZ Közgyűlése során. Ezt erősítette meg hivatalosan Phenjan a múlt héten.

A világszervezet közölte, hogy Feltman az észak-koreai külügyminiszterrel és más tisztségviselőkkel egyeztet közös érdeklődésre számot tartó, illetve aggodalomra okot adó kérdésekről. A főtitkárhelyettes várhatóan találkozik majd az ENSZ Phenjanban dolgozó diplomatáival, illetve munkatársaival is.

Úgy tudni, egyelőre nem terveznek találkozót Feltman és a kommunista rezsimet irányító Kim Dzsong Un között, mint ahogy António Guterres ENSZ-főtitkár észak-koreai látogatása sincs tervbe véve.

A phenjani rezsim ismételt – az ENSZ BT vonatkozó határozatait sértő ballisztikusrakéta- és nukleáristesztjei miatt – a Koreai-félszigeten az elmúlt hónapokban érezhetően megnőtt a feszültség.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »