A negatív fogadtatás miatt elhalasztotta londoni útját Donald Trump

Az amerikai elnök elhalasztotta az idei évre tervezett londoni látogatását, és csak akkor kerít majd rá sort, amikor a brit miniszterelnök biztosítani tudja számára a megfelelően meleg fogadtatást.

Az ügy előzménye egy februárban indított petíció, mellyel a kezdeményezők azt próbálták elérni, hogy Nagy-Britannia a már bejelentett és Trump által elfogadott meghívás ellenére ne fogadja állami látogatáson, vagyis II. Erzsébet királynő vendégeként az amerikai elnököt.

A petíció szövege szerint Donald Trumpot csak az amerikai kormány fejeként kellene vendégül látni Nagy-Britanniában, nem pedig hivatalos állami látogatás keretében – utóbbi ugyanis kínos helyzetbe hozná a királynőt.

A petíciót azóta több mint 1,8 millióan írták alá és egyelőre sikerrel is járt a kezdeményezés, Donald Trump ugyanis telefonon beszélt Theresa may-jel, akinek elmondta, hogy csak akkor látogat el Londonba, ha garantálják neki a jobb fogadtatást.

A látogatás dátumát további pontosítás nélkül így egyelőre a jövő évre halasztották.

Néhány részlet Donald Trump kijelentéseiből, eredeti nyelven:

„I still want to come, but I’m in no rush.

„So, if you can fix it for me, it would make things a lot easier.

„When I know I’m going to get a better reception, I’ll come and not before.”

Forrás: The Independent

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »