Észak-koreai célpontok támadását gyakorolta két amerikai bombázó

Két amerikai B-1B Lancer típusú hadászati bombázó gyakorlatozott a dél-koreai légierő egységeivel közösen az észak-koreai demarkációs vonal közelében, világos figyelmeztetésül Phenjannak – jelentette szombaton a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli védelmi tisztségviselőkre hivatkozva.

A hadgyakorlatot Phenjan ballisztikusrakéta-tesztjeire adott „határozott válaszként” kell értékelni. A csendes-óceáni Guamról felszállt amerikai bombázókat a dél-koreai légierő F-15-ös és F-16-os típusú harci repülőgépei kísérték.

A közös manőveren a pilóták észak-koreai célpontok támadást gyakorolták – emelte ki a Yonhap.

A phenjani rezsim július 4-én, az amerikai függetlenség napján, röviddel a hamburgi G20-csúcsot megelőzően tesztelte első interkontinentális rakétáját. Donald Trump amerikai elnök határozott választ ígért Kim Dzsong Un észak-koreai vezető provokációira. Washington egyebek mellett attól tart, hogy az izolált kommunista rezsim nukleáris robbanófejek hordozására képes interkontinentális rakétákat fejleszt, amelyekkel elérheti az Egyesült Államokat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa/Yonhap

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »