Alig maradt előnye Theresa May pártjának a Munkáspárttal szemben

Theresa May brit miniszterelnök szerint az eredeti menetrendnek megfelelően a jövő csütörtöki brit parlamenti választások után tizenegy nappal megkezdődnek az érdemi tárgyalások az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.

May hétfőn, egy londoni kampánygyűlésen kijelentette: a menetrend készen van, az „európaiak” is készen állnak a tárgyalások megkezdésére, és nincs mód sem halasztásra, sem a tárgyalási folyamat leállítására.

A brit kormányfő először múlt hétfőn, a kormányzó brit Konzervatív Párt walesi tagozatának akkori kampánygyűlésén tett említést arról, hogy „az európaiak” a június 8-ára kitűzött, előrehozott nagy-britanniai választások után tizenegy nappal akarják elkezdeni a Brexit-tárgyalásokat. Ennek alapján a kilépési tárgyalássorozat június 19-én, hétfőn indul.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint továbbra is a Konzervatív Párt a jövő heti, előrehozott parlamenti választások esélyese, de támogatottsági előnye a Munkáspártéhoz képest az elmúlt hetekben jelentősen csökkent.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató hálózat, a YouGov legutóbbi felmérése már csak ötpontos konzervatív előnyt jelzett, jóllehet ugyanez a cég a parlamenti választások múlt havi bejelentése után nem sokkal még 19 százalékpontos előnyt mért a Konzervatív Pártnak.

A konzervatívok népszerűségének érzékelhető fogyatkozásában része volt a párt választási programjának is, amelyben az időseknek járó állami szociális ellátás szigorítása is szerepelt, miközben a konkurens Munkáspárt egyetemi tandíjmentességgel kampányol és a fiatalok körében ezzel a lépéssel át is vette a vezetést.

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »