Amerikai katonai repülőgépet tartóztattak fel az oroszok

Amerikai katonai repülőgépet tartóztattak fel az orosz légtér közelében, a Fekete-tenger felett – közölte pénteken az orosz védelmi tárca.

Egy orosz Szu-30-as vadászrepülő még május 9-én fogott be egy P-8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépet. A tájékoztatás szerint az orosz katonai légtérellenőrzés a Fekete-tenger feletti területen az orosz határ felé közeledő célt észlelt, amelynek elfogására a déli katonai körzet légtérvédelmének egy vadászgépét riasztotta.

A Szu-30-as pilótája megközelítette és megállapította, hogy egy amerikai felderítőgépről van szó. Az orosz tárca szerint a vadászgép “üdvözlő manővert” hajtott végre, aminek hatására az amerikai járőrrepülőgép irányt változtatott és eltávolodott az orosz határtól.

Korábban a CNN amerikai hírtelevízió az amerikai haditengerészetre hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz légierő egyik gépe a Fekete-tenger feletti légtérben legalább hét méterre megközelítette a tengeralattjárók felderítésére is használt amerikai repülőgépet, amely szokványos járőrfeladatot látott el.

Pamela Kunze, az amerikai haditengerészet szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy az amerikai repülőgép parancsnoka szerint mindkét gép szakmai és biztonságos módon kezelte a helyzetet.

Forrás: MTI/TASZSZ

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »