Folyamatosan emelkedik a reálbér Ukrajnában

Folyamatosan emelkedik a reálbér Ukrajnában, az idei év első negyedében 19,3 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest – hozta nyilvánosságra szerdán az állami statisztikai hivatal.

A közleményben a hivatal kiemelte, hogy márciusban 6,8 százalékkal nőtt a reálbér az azt megelőző hónaphoz képest. A teljes munkaidőben dolgozók átlagos reálbére meghaladta a 6750 hrivnyát, azaz mintegy 72 660 forintot tesz ki. Ez több mint kétszerese a minimálbérnek, ami jelenleg Ukrajnában 3200 hrivnya, vagyis kevesebb mint 34 500 forint.

A statisztikai felmérés nem terjedt ki az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félsziget és a Moszkva által támogatott szakadárok által ellenőrzött Donyec-medencei térségre.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a gazdasági válság 2015 eleji mélypontja óta folyamatosan emelkedik a reálbér az országban, 2016-ban 11,6 százalékkal haladta meg az előző évi átlagot.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »