Másfél éven belül egymillió új munkahely jöhet létre Németországban

Németországban 2018 végéig egymillió új munkahely jöhet létre az Institut der deutschen Wirtschaft kölni gazdaságkutató intézet szerint.

Az új munkahelyek létrejöttének eredményeként a munkanélküliségi ráta a 2016-ban mért átlag 6,1 százalékról 5,5 százalékra csökkenhet 2018-ban – áll az intézet hétfőn közzétett tanulmányában.

A kutatók szerint a Brexit és az amerikai kormány protekcionista tendenciái ellenére a német vállalkozások optimisták. A cégek csaknem fele a termelés növekedésével, kevesebb mint 10 százaléka a csökkenésével számol az idén. A vállalatok mintegy 40 százaléka készül alkalmazottai számának bővítésére, és csak 12 százalék számít elbocsátásokra. A vállalkozások befektetési hajlandósága is javult a tanulmány adatai szerint.

Tavaly a bizonytalan globális környezet visszafogta a befektetési kedvet Németországban, idén azonban a vállalkozások majdnem 43 százaléka a befektetések növelésére készül, 14 százalékuk véli úgy, hogy a tavalyinál kevesebb forrása lesz befektetésre.

A kölni gazdaságkutató intézet számításai szerint a német GDP az idén 1,5 százalékkal, jövőre pedig 1,75 százalékkal bővülhet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »