Az Infosys megijedt Trumptól

Az Infosys indiai IT-szolgáltató cég azt mondta, hogy az elkövetkező két évben 10 000 amerikai munkavállalót szeretne felvenni, továbbá négy technológiai központot nyit meg az Egyesült Államokban, kezdve egy indianai egységgel, melynek építését augusztusban tervezik megkezdeni. Nem mellesleg Mike Pence alelnök innen származik.

Donald Trump amerikai elnök nemrég elrendelte annak a vízumrendszernek a felülvizsgálatát, amely révén az Egyesült Államokban munkát vállaló, magasan képzett külföldiek leszorítják a technológiai iparban dolgozók fizetését, mivel nekik lényegesen kevesebbet kell fizetniük a cégeknek.

Trump vízumfeltétel-szigorítása nagyon komolyan érinti a külföldi szakembereket foglalkoztató IT-cégeket. A H1-B vízumot eddig főleg a Szilícium-völgyben dolgozó külföldi állampolgároknak adták ki, közülük pedig nagyon sokan indiaiak.

Már több indiai cég jelezte, hogy az Egyesült Államokban tervez toborozni, de az Infosys az első, amely konkrét számokat közölt, valamint ütemtervet adott ki Trump vízumvizsgálata nyomán. Vishal Sikka, az Infosys vezérigazgatója elmondta, hogy a cég például a mesterséges intelligencia-kutatás területére szeretne felvenni új, amerikai munkaerőt.

„Ha Amerika szemszögéből nézzük, több amerikai munkahely és lehetőség teremtése nyilvánvalóan jó dolog” – fogalmazott Sikka.

Múlt hónapban két iparági forrás azt mondta a Reutersnek, hogy az Infosys idén kevesebb mint 1000 H-1B vízumot jelentett be, míg az elmúlt két évben 6500, illetve 9000 ilyen vízummal rendelkező munkavállalót vettek fel.

Indiai politikusok és az informatikai iparág vezetői az Egyesült Államok törvényhozói és a Trump-adminisztráció tisztviselői előtt lobbiztak, hogy ne változtassanak drasztikusan a vízumszabályokon, mivel ez árthat India 150 milliárd dolláros IT szolgáltatási szektorának.

A négy központ létrehozásának középpontjában nem csak a technológia és az innováció áll, hanem szorosan szolgálja az ügyfeleket olyan ágazatokban is, mint a pénzügyi szolgáltatások, a gyártás, az egészségügyi ellátás, a kiskereskedelem és az energia – mondta az Infosys.

Az első egységgel, melyet 2017 augusztusában kezdenek építeni Indiana államban, 2021-re várhatóan 2000 amerikai munkahelyet teremt a cég.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »