Erősen megingatta Medvegyev támogatottságát a korrupciós vád

Az oroszok 45 százaléka azt szeretné, ha Dmitrij Medvegyev miniszterelnök lemondana – derült ki a független Levada-központ szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

Ezen belül 18 százalék akarja határozottan Medvegyev bukását, 27 százalék pedig inkább támogatná, mint ellenezné azt. Az 1600 megkérdezett mindössze egyharmada nem ért egyet a kormányfő távozásával.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnöki hivatalnak talán némi időre lesz szüksége az adatok kiértékeléséhez. A Medvegyev támogatottsági rátájában megmutatkozó megingást Peszkov a kormány által meghozott nehéz döntésekkel indokolta.

Márciusban Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egy, a világhálóra feltöltött videóban súlyos korrupcióval vádolta meg Medvegyet – az anyagot egyedül a YouTube-on több mint 20 millióan látták.

Összegyűjtötte a jövő évi orosz elnökválasztáson jelöltként való bejegyzéséhez szükséges 300 ezer aláírást Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista, videoblogger, aki 70 milliárd rubel értékű korrupcióval vádolta meg Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnököt.

Részletek

Medvegyev az ellene felhozott állításokat „nonszensznek”, „zagyvaléknak” és politikai indítékúnak nevezte. Navalnij szervezésében március 26-án országos tüntetést tartottak a korrupció ellen, melynek során több tízezer ember vonult utcára Oroszország több, mint 80 városában.

 

Natalja Tyimakova miniszterelnöki szóvivő szerdán kijelentette, hogy „a kormányfő nem tulajdonít különösebb jelentőséget a közvélemény-kutatásoknak, különösen azoknak nem, amelyeket a Levada-központ teljesen meghatározható politikai megrendelés alapján végez el.”

Lev Gudkov, a szociológiai intézet vezetője kijelentése miatt bocsánatkérésre szólította fel Tyimakovát.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »