Le Pen máris megkezdte Macron-ellenes kampányát

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökjelöltje éles támadást indított riválisa, a centrista Emmanuel Macron ellen hétfőn, és azzal vádolta ellenfelét, hogy nincs kidolgozott politikája az iszlamista veszély elhárítására.

„Azért találkozom a francia emberekkel, hogy felhívjam a figyelmüket az olyan fontos dolgokra, mint például az iszlamista terrorizmus, amelynek témájában Macron úr elég gyenge  – és akkor még enyhén fogalmaztam” – mondta riportereknek Le Pen. „Nincsenek tervei arra vonatkozóan, hogy miként védi meg a francia népet az iszlamista veszélytől” – tette hozzá.

Le Pen úgy véli, hogy a mindent eldöntő második forduló egyben népszavazás is lesz a „féktelen globalizációról”.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen az elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában a voksok 23,75 százalékával, míg Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje a második helyen futott be a szavazatok 21,53 százalékával.

A második fordulót május 7-én rendezik, az OpinionWay francia közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint Macron 61 százalékot is szerezhet, míg Le Pennek 39 százalékot jeleznek előre.

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »