Az orosz állami média Trump atomcsapására készül Észak-Koreában

Az orosz állami televízió szerint Donald Trump veszélyesebb, mint Kim Dzsong-Un, de a nézőket rögtön meg is nyugtatták: ha esetleg atomtámadás érné Észak-Koreát, akkor a nukleáris törmelék nem Oroszország felé szállna.

Bár a hivatalos orosz kommunikáció mindössze arra figyelmeztette Donald Trumpot, hogy a Szíriában végrehajtott légicsapás után tartózkodnia kellene egy újabb hasonló lépéstől, az állami média ennél direktebben fogalmazott.

  • Kapcsolódó cikkeink:

USA: vége a stratégiai türelemnek Észak-Koreával szemben

Észak-Korea bekeményített: atomcsapással fenyegetőznek

Véleményük szerint Trump az a személy, aki elég kiszámíthatatlan ahhoz, hogy háborút robbantson ki az észak-koreai krízis nyomán, így igazából nem is az észak-koreai diktátortól, Kim Dzsong-Untól kell tartania a világnak.

Dimitrij Kiszeljov, a Kreml televíziós szócsöve szerint Donald Trump a legkockázatosabb, akit pár hete még ugyanitt úgy jellemeztek, hogy egy olyan vezető, akire a világnak szüksége van. Kiszeljov és kollégái Donald Trump és Kim Dzsong-Un családjára is kitértek, mégpedig olyan összefüggésben, hogy az észak-koreai vezér nem alkalmazza négyéves lányát a kormányban, míg az amerikai elnök 35 éves lányát elnöki tanácsadónak nevezték ki.

Ráadásul Ivanka Trump is veszélyes. “Ivanka már rábeszélte Donald Trumpot, hogy bombázza le Aszadot, mi lesz, ha arra is rábeszéli, hogy bombázza le Kim Dzsong-Unt?”  – tette fel a figyelmeztető jellegű kérdést az NTV híradósa, Irada Zejnalova.

Kiszeljov erre az eshetőségre is felkészült, de kollégái rögtön meg is nyugtatták a nézőket:

“A világ hajszálnyira áll egy igazi nukleáris háborútól, beleértve a katasztrofális következményeit.” – figyelmeztetett Kiszeljov. Kollégái azonban rámutattak, hogy a lehetséges konfliktusból származó radioaktív törmelék az uralkodó széljárás miatt kelet felé szállna, nem pedig Oroszország felé.

A Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov nem kommentálta Kiszeljov észak-koreai konfliktussal kapcsolatos nézeteit, arra vonatkozóan pedig, hogy azok általában tükrözik-e a hivatalos álláspontot, annyit válaszolt, hogy „általában közel állnak hozzá, de nem mindig”.

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »