Friss hírek

Megerősítette az amerikai osztályzatot a Fitch

Megerősítette az Egyesült Államok lehetséges legjobb, “AAA” szintű szuverén adósbesorolását a Fitch Ratings, stabil kilátással.

A nemzetközi hitelminősítő a kedd késő esti bejelentéshez fűzött elemzésében kiemelte az Egyesült Államok finanszírozási rugalmasságát, ami azzal függ össze, hogy az amerikai dollár a világ egyik elsődleges tartalékvalutája, továbbá hogy az amerikai tőkepiacok a leglikvidebbek az egész világon.

A Fitch bírálatként fogalmazta meg, hogy nő az amerikai állam eladósodottsága. Az Egyesült Államok államadóssága a hazai össztermék (GDP) 103 százaléka jelenleg a Fitch számításai szerint és ez az arány 113 százalékra nőhet a következő tíz évben.

A Fitch elemzői szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed idén folytatja a kamatemelést, várakozásuk szerint az idén még kétszer lehet kamatemelés, mindkét alkalommal 25-25 bázispontú. Jelenleg a Fitch négy kamatemelést vár jövőre.

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »