Negyedik napja bombázza Jement az amerikai légierő

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. Az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalások eddig sorra kudarcba fulladtak, a harcokban már több mint tízezren vesztették életüket.

Az Egyesült Államok újabb légicsapásokat hajtott végre vasárnap Jemenben az al-Kaida helyi ágának állásai ellen.     Jemeni biztonsági források az AFP francia hírügynökséggel közölték, hogy Washington hajnalban a déli Sabva és a középső al-Bajda tartományokban legalább öt légicsapást mért az Arab-félsziget al-Kaidájához (AQAP) köthető célpontokra.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Új háborúba szállt be az USA, Jemenben csaptak le

Légicsapásokkal a lázadók ellen, ezúttal Jemenben

Az amerikai hadsereg már negyedik egymást követő napja intéz légitámadásokat drónok vagy harci repülőgépek bevetésével, a légicsapások első három napján 22 dzsihadista vesztette életét biztonsági és törzsi források szerint. A Pentagon megerősítette pénteken, hogy az amerikai erők Jemenben két nap alatt összesen „egy kicsivel több mint harminc támadást hajtottak végre a terrorcsoport harcosai ellen”.

Egy jemeni biztonsági illetékes vasárnap elmondta, hogy Abján tartományban az Ádeni-öböl partján fekvő Sakra városában az al-Kaida feltételezett harcosai rajtaütöttek egy katonai ellenőrzőponton, és öt katonát megöltek.
A Jemenben 2009 óta tevékeny AQAP számlájára számos terrortámadás írható, amelyeket az ország katonai és kormányzati létesítményei ellen követtek el.

A terroristák – így az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai is – igyekeznek kihasználni az arab-félszigeti országban dúló polgárháborút befolyásuk növelésére és területeik bővítésére.

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »