Visszafogott a Fed a kamatdöntés előtt

Mérsékelt ütemű az amerikai gazdaság bővülése, amihez a lakossági kiadások kitartó növekedése is hozzájárul – áll az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán közzétett jelentésében.

Az évente nyolc alkalommal kiadott Bézs Könyvben – amely a Fed 12 tagbankjának helyzetértékelését összesíti – azt írták, hogy a körzetek mindegyike „szerény vagy mérsékelt” gazdasági növekedésről jelentett a januártól február közepéig vizsgált időszak alapján.

A dokumentum szerint tovább erősödött a munkaerőpiac, egyes körzetekben nőtt a munkaerőhiány, egyre nehezebb mérnököket és informatikusokat találni. Néhány körzet növekvő bérnyomásról számolt be.

A Bézs Könyv megállapításait felhasználják a Fed következő, március 15-én záródó kétnapos kamatdöntő ülésén. Szakértők szerdán 70 százalékos esélyt láttak arra, hogy a Fed kamatot emel.

A Fed egy év szünet után tavaly decemberben emelt kamatot, 25 bázisponttal 0,50-0,75 százalékra, és akkor azzal számolt, hogy 2017-ben háromszor emel majd kamatot.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »