Tovább csökkent az USA-ban a munkanélküliek száma

Az előzetes várakozásokkal szemben jelentősen csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a február 25-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 19 ezerrel 223 ezerre csökkent. Ez a legalacsonyabb szám 1973. március 31. óta, amikor 222 ezer volt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma. Elemzők azzal számoltak, hogy a segélykérelmek száma 243 ezerre nő a legutóbbi héten mért 242 ezerről.

Ez volt a 104. egymást követő hét, amikor 300 ezer alatt maradt a szám, ilyen hosszú egybefüggő időszakra 1970 óta nem volt példa. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A heti ingadozások enyhítését kiszűrő négyheti mozgóátlag 6250-nel 234 ezerre csökkent, 1973 áprilisa óta a legalacsonyabb értékre.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »