Halad a török hadművelet Észak-Szíriában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 47 dzsihadistájával végzett a török hadsereg az elmúlt 24 órában az észak-szíriai el-Báb város térségében – közölte pénteken a török vezérkar.

A beszámoló szerint a török hadsereg 203 célpontot támadott, a többi között parancsnoki állásokat, robbanóanyaggal megrakott járműveket, egy fegyverraktárt és egy drónt is megsemmisítettek. Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció vadászbombázói is lőtték az Iszlám Állam állásait.

Ankara augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs fedőnéven indított hadműveletet Észak-Szíriában, hogy a lázadó Szabad Szíriai Hadsereget támogatva megtisztítsa a határ menti területeket a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól. A dzsihadisták második legfontosabb szíriai központjának, el-Bábnak az ostroma két hónapja tart.

Az Anadolu török állami hírügynökség legutóbbi összesítése alapján az Eufráteszi Pajzs kezdete óta a török hadsereg több mint 2150 dzsihadistát tett ártalmatlanná, közülük legalább 1850-et megölt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »