Megszűnt a Fehér Ház spanyol nyelvű weboldala

Sajnálatát fejezte ki a spanyol külügyminiszter amiatt, hogy a Fehér Ház megszüntette weboldalának spanyol nyelvű verzióját – Alfonso Dastis erről egy barcelonai sajtótájékoztatón beszélt hétfőn.

A politikus szerint a döntés nyilvánvalóan a Fehér Ház belső, saját ügye, de egy olyan országban, „ahol 52 millióan beszélnek spanyolul, nem jó ötlet lemondani egy kommunikációs eszközről”.

„Nincs értelme” – így kommentálta a lépést Rafael Catalá, spanyol igazságügyi miniszter is, aki emlékeztetett arra is, hogy a kínai után spanyolt beszélik a legtöbben a világon.

Dario Villanueva, a Spanyol Királyi Akadémia (RAE) elnöke is megszólalt az ügyben, amit visszalépésként jellemzett. A spanyol nyelv jelenléte az Egyesült Államokban megállíthatatlan – nyilatkozta a Cadena Ser nevű rádióadónak.

A Fehér Ház néhány hónappal Barack Obama beiktatás után indította el honlapjának spanyol nyelvű verzióját, amely most, az új elnök hatalomra kerülése után megszűnt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

 

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »