Le Pen szerint a Brexitnek dominóhatása lesz Európában

Marine Le Pen, a francia szélsőjobb vezetője felszólította az európai szavazókat, hogy kövessék a britek és az amerikaiak példáját, mondván „ébredjenek fel” 2017-ben.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnökjelöltje szombaton egy német, olasz, francia és holland szélsőjobboldali szimpatizánsokat tömörítő rendezvényen Németországban mondott beszédet, melyben azt hangoztatta, hogy a Brexit előbb-utóbb „dominó effektushoz” fog vezetni.

„2016 az az év volt, mikor az angolszász világ felébredt. Biztos vagyok benne, 2017 lesz az az év, mikor az emberek Európa-szerte felébrednek majd” – mondta. Szavait üdvrivalgás követte.

A szélsőjobboldali vezetők találkozójának szlogenje a „Szabadság Európáért”, melynek célja a résztvevők közti kapcsolat szorosabbra fűzése. A múltban a nacionalista tendenciák akadályozták a szoros együttműködést.

„A legfontosabb tényező ebben a kérdésben a Brexit. A szuverén emberek választottak és saját maguk döntöttek sorsukról. A második ’puccs’ sem váratott sokáig magára: Donald Trump elnökké választása. Az ő nézetei Európáról elég világosak: nem támogat egy olyan rendszert, ahol elnyomják a népet” – fogalmazott a Nemzeti Front elnöke.

„Egy világ végét látjuk és egy másik születését. Nem állítom, hogy minden országnak el kell hagynia az uniót, de meg kell adni erre a lehetőséget” – mondta Le Pen a Reuters tájékoztatása szerint. Hozzátette: Trump megválasztása nagyon kínos a neoliberálisoknak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »