Az amerikai hírszerzés azonosította a szivárogtató orosz ügynököket

Az amerikai hírszerzés azonosította azokat az orosz ügynököket, akik továbbították a demokrata párti politikusoktól számítógépes támadással megszerzett adatokat a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak az amerikai sajtó pénteken közölt értesülései szerint.

Az NBC televízió, a CNN hírtelevízió, valamint a The Washington Post hírszerzési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a hírszerzés azonosította azokat az orosz ügynököket, akik részt vettek a Demokrata Párt számítógépes rendszereinek megtámadásában, adatokat loptak el és továbbítottak a WikiLeaks portálnak, hogy ezáltal megpróbálják befolyásolni a választókat. Az ügynökök nevét nem hozták nyilvánosságra, de a sajtóhírek szerint a csütörtök este Barack Obama elnöknek átadott hírszerzési elemzés pontosan beszámol nevekről, helyszínekről és műveletekről.

Az NBC televízió szerint a feltételezett orosz hackertámadások nemcsak a Demokrata Párt vezető testülete, az országos bizottság ellen irányultak, hanem célkeresztben volt a Fehér Ház, a külügyminisztérium, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága és nagy amerikai vállalatok egész sora is.

James Clapper, az országos hírszerzés igazgatója, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetője pénteken tájékoztatja Donald Trump megválasztott elnököt, a hírszerzési tájékoztató nem titkosított részét pedig várhatóan jövő héten hozzák nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Az egyelőre részleteiben még nem ismert hírszerzési dossziéről nyilatkozott Joe Biden alelnök is a PBS közszolgálati televíziónak. A csütörtökön este sugárzott interjúban Biden arról beszélt: a hírszerzési jelentések egyértelműen megerősítették, hogy Oroszország megpróbálta „diszkreditálni az Egyesült Államok választási folyamatát”, szisztematikusan aláásva Hillary Clinton esélyeit. Biden bírálta Trumpot, mert szerinte a megválasztott elnök figyelmen kívül hagyta a számítógépes támadásokról szóló hírszerzési jelentéseket.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »