Nem egész két óráig tartott a fegyverszünet Szíriában

Szíriában helyi idő szerint péntek nulla órakor hatályba lépett az egész országra kiterjedő tűzszünet, de a hírek szerint kevesebb mint két órával később máris mindkét oldal megsértette.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet arról tájékoztatta a brit hírügynökséget, hogy a felkelők Hama tartományban elfoglaltak egy kormányzati állást.

A Dzsais an-Naszr nevű felkelőcsoport a Reutersszel azt közölte, hogy a kormányerők lőttek két helyet a szomszédos Idlíb tartományban. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyosak ezek az incidensek, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az OSDH igazgatója szerint az ország legnagyobb részén nyugalom honol, de vannak „kisebb csoportok az iszlamisták és a kormányerők között is, amelyek alá akarják ásni a tűzszünetet”.

Az idén már kétszer hirdettek általános fegyvernyugvást, de a februári és a szeptemberi is összeomlott pár hét alatt. A tervezett asztanai béketárgyalások attól függenek, hogy a mostani mennyire lesz szilárd.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »