Pakisztán bevágódott Erdogannál, kiutasítottak néhány gülenistát

Mintegy 450 embert, tanárokat és családjaikat utasított ki Pakisztán Erdogan látogatása előtt, arra hivatkozva, hogy gülenisták. A kiutasítottaknak három napot adtak az ország elhagyására – közölte a PakTurk International Schools and Colleges nevű szervezet.

A PakTurk több mint tízezer diák oktatásáért felel Pakisztánban, és tagadja, hogy köze lenne a júliusi sikertelen török puccskísérlet megszervezésével vádolt Fethullah Gülen muszlim hitszónokhoz, vagy annak „Hizmet” nevű oktatási mozgalmához.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ankara korábban arra kérte Iszlámábádot, hogy számoljon fel minden olyan csoportot, amely összefüggésbe hozható a pennsylvaniai Saylorsburgben élő Gülennel, Erdogan egykori mentorával.

Kedden kiadott közleményében a PakTurk mélységes aggodalmát fejezte ki a kormány elhamarkodott döntése miatt, amellyel nem hosszabbította meg a tanári kar egyes tagjainak vízumát – a pakisztáni belügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a történteket.

A török elnök viszont üdvözölte Iszlámábád „gülenista terrorszervezettel” szembeni lépéseit.

„Pakisztán Törökországhoz hasonlóan fáradhatatlanul küzd a terrorizmus ellen” – hangsúlyozta Erdogan. „Törökország a végsőkig kitart Pakisztán mellett a harcban” – tette hozzá.

Erdogan szerdán érkezik Pakisztánba és csütörtökön a törvényhozásban is beszédet mond. Iszlámábád és Ankara viszonya hagyományosan szorosnak számít, és az utóbbi időben a felek tovább közeledtek egymáshoz.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »