Európai repterekre költözik az amerikai vámvizsgálat

Önálló beléptetési rendszert és vámvizsgálatot épít ki a brüsszeli nemzetközi repülőtér mellett több európai repülőtéren az Egyesült Államok – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap kedden.

A napilap tájékoztatása szerint Európában idáig egyedül Dublinban működött hasonló, előzetes átvizsgálási funkciókkal ellátott, amerikai irányítású beléptetési rendszer, amely 2017 nyarától több európai nagyvárosában üzemel majd – többek között Amszterdamban, Londonban, Madridban és a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

Florence Muls, a Brussels Airport szóvivője elmondta, az amerikai terrorellenes intézkedések részeként kiépülő új rendszerrel az Egyesült Államok határai ezekre a repülőterekre költöznek, elkerülve a hosszas sorban állást érkezéskor és az esetleges visszaküldés nehézkes procedúráját a beutazás megtagadása esetén.

A légikikötők egyes területei Washington fennhatósága alá tartoznak majd, amelyen az amerikai hatóságok emberei dolgoznak. Az új határátkelő a dokumentumok ellenőrzése és az ujjlenyomatvétel mellett a bevándorláshoz kapcsolódó valamennyi művelet elvégzésére is képes és jogosult lesz már európai területen – tette hozzá.

A napilap úgy tudja, hasonló rendszer működik már a Bahamák mellett Kanadában, az Egyesült Arab Emirátusokban, jövőre pedig Tokióban és Isztambulban is elkészül.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »