Trump pénteken először érzékeltette, hogy elveszítheti a választást

Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

A republikánus elnökjelölt az észak-karolinai Fletcherben tartott kampányrendezvényen bírálta Hillary Clintont. “A legkorruptabb politikus, aki valaha is az elnöki posztra pályázott” – hangoztatta Trump, miközben hívei azt skandálták Clintonról, hogy “zárják be”.

Trump egy Barack Obamától kölcsönzött mondattal válaszolt támogatóinak: “ne fújoljatok, hanem szavazzatok!” Többször is hozzátette: “gyerünk, csináljuk meg, nyerjünk!”. Majd kifejtette, hogy ha győzne, akkor többféle lehetősége lesz “utánanézni” Clintonnak. “De ehhez győznünk kell” – mondta.

Ugyanakkor leszögezte: “győzelem, vereség, vagy döntetlen legyen is az eredmény”, boldog lesz, hogy minden erejét beadta a Fehér Házért folytatott küzdelembe. Így fogalmazott: “győzzünk, veszítsünk, vagy döntetlen legyen az eredmény – bár csaknem teljesen biztos vagyok abban, hogy ha mindenki elmegy szavazni, akkor győzünk – én elégedett leszek magammal”.

Lapvélemények szerint Donald Trump elnökként újraindíttathatja a nyomozást Clinton ellentmondásosnak tartott hivatali e-mailje ügyében. Ugyanakkor a kommentárok rámutatnak arra is, hogy a republikánus elnökjelölt először érzékeltette, hogy elveszítheti a választást és ha így lesz, azt el is foga ismerni. Szerdán ugyanis, az elnökjelöltek vitáján Las Vegasban még nem kötelezte el magát a választási eredmények elismerése mellett, csütörtökön pedig egy ohiói kampányrendezvényen azt mondta, csakis akkor ismeri el a választást, ha ő győz, és ha a a választások tiszták, ellenkező esetben fenntartja magának a jogot a választási eredmények felülvizsgálatára és jogi eljárás megindítására is.

  • Korábban írtuk:

Közben minden felmérés Hillary Clinton győzelmi esélyeit vetíti előre, a pénteken publikált közvélemény-kutatások egyike szerint immár a hagyományosan konzervatív Iowa államban is Clinton javára fordul a közhangulat.

Forrás: MTI

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »