Békedíjat kapott Putyin a venezuelai elnöktől

A venezuelai elnök Nicolas Maduro bejelentette, hogy az előző szocialista vezető, Hugo Chavez tiszteletére békedíjat alapít, melyet első alkalommal Vlagyimir Putyin orosz elnöknek adományoz.

„Úgy döntöttem, hogy a béke és a szuverenitás tiszteletére megalapítom a Hugo Chavez békedíjat” – mondta el Maduro egy tévéközvetítésben, ahol orosz művész Hugo Chavez szobrát leplezték le.

„Úgy gondolom, Vlagyimir Putyin elnök megérdemli a Hugo Chavez díjat” – egészítette ki, Putyint a béke harcosaként jellemezve. Az elnök azt is elmondta, hogy a békedíj nyertesei a most leleplezett szobor miniatűr mását fogják megkapni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Putyin: közvélemény-kutatás előzte meg a Krím visszacsatolását

Kerry: a felperzselt föld taktikáját alkalmazzák Szíriában diplomácia helyett

Venezuela Chavez 14 évig tartó elnöksége alatt, nyíltan szembeszállt a Dél-Amerikára jellemző washingtoni dominanciával és tipikusan ellentétes szövetségeket próbált kötni. Venezuela így hamar szocialista országgá vált és az évek során az ország működésében meg is jelentek a szocialista rendszerekre sokszor jellemző tünetek, mint az erős infláció vagy az áruhiányok.

Az olajárak esése csak rontott a helyzeten, így mára gyakorlatilag csak a feketepiacon lehet bármihez hozzájutni, Venezuela hivatalos pénzneme, a bolivár pedig teljesen elértéktelenedett.

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »