Duterte tovább sértegeti Obamát: “Menj a pokolba”

A fülöp-szigeteki elnök úgy tűnik nem változik, ezúttal Barack Obamát és az Európai Uniót küldte el a pokolba, az oroszokat és a kínaiakat viszont szereti, mert tőlük tud rakétákat és egyéb fegyvereket vásárolni.

Duterte Manilában tartott három heves hangvételű beszédet, melyekben kifejtette, hogy az USA nem akar neki bizonyos fegyvereket eladni, de nem számít, mert Kína és Oroszország tárt karokkal várja őt.

Azt is elmondta, hogy változtatni fog külpolitikáján, mert az Egyesült Államok cserbenhagyta a Fülöp-szigeteket és emiatt egyszer úgyis szakítani fog az USA-val.

Az a szent kötelességem, hogy megőrizzem ennek a köztársaságnak az egységét és az emberek egészségét. Ha nem akartok fegyvereket eladni, akkor Oroszországhoz fordulok. Ők azt mondják, ne aggódj, mindenünk van amire szükséged lehet, mi eladjuk neked.”

“Kína pedig azt mondja, csak gyere át, írd alá és mindent leszállítunk.”

Duterte fő problémája egyébként az, hogy az Egyesült Államok nem segítette őt a drogok elleni hadjáratában, melynek során becslések szerint már 3000 ember vesztette életét, hanem a halálesetek magas száma miatt panaszkodott, ugyanúgy, ahogyan az Európai Unió is.

“Szóval elmehetsz a pokolba Mr. Obama, elmehetsz a pokolba.”

“EU, inkább válaszd a purgatóriumot, a pokol már tele van.”

Kedves szavak egy államfőtől…

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »