A Clinton-kampány reagált Trump „adóbombájára”

Hillary Clinton kampánya reagált a hírre, miszerint Donald Trump valószínűleg 18 éven keresztül nem fizetett jövedelmi adót. Elmondásuk alapján az ügy egy „bomba” volt, ami végre felfedte az iparmágnás múltbéli üzleti baklövéseinek „valódi természetét.”

A Clinton-kampány ismételten felszólította a milliárdost, hogy hozza nyilvánosságra a teljes adóbevallását, mely kérést a republikánus jelölt mindeddig folyamatosan visszautasított. A nyilvánosságra hozott dokumentumban foglalt vádakat Trump egy percig sem tagadta, mondván üzletemberként ez az ő „bizalmi felelőssége”, hogy minél kisebb mértékű adót fizessen.

Clinton kampánymenedzsere, Robby Mook így nyilatkozott: „Ez a jelentés feltárja Donald Trump múltbéli üzleti kudarcainak jellegét és azt, hogy milyen hosszú ideig sumákolhatott, hogy elkerülje a szövetségi adó befizetését. Egy év alatt Trump közel egymilliárd dollárt vesztett. Egymilliárdot. Kisvállalkozásokat vert át, valamint elbocsátott egy csomó embert. És hogy hogy jött ez össze neki? Úgy tűnik, valószínűleg tényleg elkerülte a szövetségi jövedelmi adó befizetését csaknem két évtizeden keresztül, míg több tízmillió amerikai család fizette a sajátját.”

A Times adószakértőket kért fel a dokumentum elemzésére, akik megállapították, hogy “a gazdagoknak különösen kedvező adószabályok lehetővé tették Trumpnak, hogy 916 millió dolláros veszteségét úgy írja le, hogy 18 éven keresztül évi több mint 50 millió dollárnyi jövedelmi adót ne fizessen be” és így az óriási veszteség miatt törvényesen kerülte el a szövetségi adó befizetését.

A kiszivárgott jelentés tovább rombolta a – már így is kevéssé kedvelt – republikánus elnökjelölt renoméját, valamit nagyban gyengíti esélyeit a november 8-ai választás előtt.

Kapcsolódó cikkünk: Trump rendbetenné az adórendszert, de egyre többen nem kedvelik

Forrás: Independent

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »