Szerbia is lezárná a határait a migránsok előtt

Amennyiben az Európai Unió országai nem fogadják be a migránsokat, Szerbiának is le kell zárnia a határait – hangsúlyozta Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök hétfőn Belgrádban.

A szerb elnök a B92 belgrádi televízió beszámolója szerint úgy fogalmazott: „le kell zárnunk a határainkat a migránsok előtt, mert ők nem is akartak itt lenni és velünk élni”. Hozzátette, hogy amennyiben az Európai Unió „nem haragudott meg” Magyarországra azért, ahogyan a migránsokkal bánt, akkor Szerbiára sem fog. A szerb köztársasági elnök szavai szerint hihetetlen, hogy a balkáni migránsútvonalon Szerbia az első ország, ahol nyilvántartásba veszik a migránsokat, „mintha az égből pottyantak volna ide”.

Tomislav Nikolic véleménye szerint tudni kell, hogy ki lépett be Szerbiába és ki lépett ki, de nem lehet semmire sem kötelezni az országot, ha valaki úgy döntene, vissza akar küldeni egymillió embert. Szerint erre nem kerülhet sor: akiket visszaküldenek, azoknak valahogyan ki kellene kerülniük Szerbiát, „ugorják át, repüljék át Szerbiát, vigyék vissza az embereket oda, ahonnan hívták, csalogatták vagy kényszerítették őket”.

A szerb elnök elmondta, hogy Belgrád komoly kihívásokkal néz szembe a migránsválság miatt, és a gondokról nagy erőkkel tárgyal Brüsszellel. „Nincs szükségünk 5-6 ezer ember elszállásolásánál több helyre, mert akkor az azt jelentené, hogy valaki azt tervezi, hogy az emberek hosszabb ideig maradnak majd itt” – tette hozzá. Nem hivatalos adatok szerint Szerbiában jelenleg 7-10 ezer migráns tartózkodik.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »