Trump el fogja pusztítani az USA gazdaságát a németek szerint

A német gazdasági minisztérium úgy véli, Donald Trump elnöksége súlyosan károsítaná az Egyesült Államok gazdaságát – írta a Der Spiegel magazin szombaton. A minisztérium „zsugorodó bruttó hazai termékre, kevesebb munkahelyre és a magasabb munkanélküliségre,” számít az Egyesült Államokban, ha a republikánus jelölt nyer, és valóban megvalósítja a kampányban tett ígéreteit.

A milliárdos üzletember – akinek ez az első próbálkozása állami hivatal betöltésére – 4 400 milliárd dolláros adócsökkentésre tett javaslatot. Továbbá meg akarja fékezni a kormányzati szabályozást, valamint szigorúbb álláspontot kíván képviselni a kereskedelmi megállapodásokkal kapcsolatos tárgyalások során. Állítása szerint gazdasági terve 3,5 százalékos gazdasági növekedést hozna, valamint egy évtized leforgása alatt 25 millió új munkahelyet teremtene.

Ám egyes közgazdászok megkérdőjelezték a tervet alátámasztó feltevéseket, mondván a republikánus elnökjelölt ígéretei egyszerűen „nem megvalósíthatók”. Sőt mi több, a terv valószínűleg sértené a nemzetközi- és egyesült államokbeli törvényeket, így „nem lehet alapja egy reális gazdasági politikának”.

Múlt hónapban az Oxford Economics gazdasági piackutató cég nyilatkozta azt, hogy előrejelzéseik szerint az USA gazdasága 1000 milliárd dollárral lesz kevesebb 2021-re, ha Trumpot megválasztják.

Korábban írtuk: Beszólt Trumpnak a francia külügyminiszter

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »