80 millióan voltak kíváncsiak az elnökjelölti vitára

A hétfő esti elnökjelölti vitának rekordközeli nézettsége volt: a Nielsen globális piackutató cég felmérése szerint körülbelül 80 milliónyian nézték a tévéképernyők előtt, bár ez az adat még nem végleges, és a végső szám várhatóan 81 millióra növekszik majd.

Bár az előrejelzések 100 millió nézővel számoltak, a 80-81 milliós szám is rekordközeli: korábban a legnézettebb elnökjelölti vita Jimmy Carter és Ronald Reagan között zajlott le 1980-ban – az iráni túszválság kellős közepén -, amikor majdnem 81 millióan követték figyelemmel a két elnökjelöltet. Barack Obama demokrata párti elnök és Mitt Romney akkori republikánus elnökjelölt négy évvel ezelőtti elnökjelölti vitáját valamivel több, mint 67 millióan nézték.

Keddi televíziós nyilatkozataiban mindkét politikus csapata a saját jelöltjét mondta a tévévita győztesének, jóllehet az elemzések és kommentárok Hillary Clinton szereplését tartották jobbnak – ezt érezhette maga Donald Trump is, hiszen a Fox televíziónak adott interjújában azt ígérte, hogy a következő elnökjelölti vitán – amelyet október 9-én Missouriban tartanak – jóval keményebb lesz, szóba hozza Hillary Clinton férje, Bill Clinton volt elnök magánéletét, korábbi házastársi hűtlenkedéseit is.

„Nem akartam senki érzéseibe belegázolni, és visszatartott az is, hogy Clintonék lánya, Chelsea is ott volt a vendégek soraiban” – mondta Trump a Foxnak. Hozzátette: „azt gondoltam, nem éri meg, és nem lett volna kedves dolog tőlem”.

A republikánus jelölt kitartott amellett, hogy Hillary Clinton soha nem hozta ki őt a sodrából és nem jött zavarba sem. Azt elismerte, hogy „talán” egy ízben „bosszús” volt, amikor vetélytársa felhozta neki a kilencvenes években egy akkori szépségkirálynőre tett kínos megjegyzéseit, akit Trump „malacka kisasszonynak” nevezett, mert szerinte túlságosan is meghízott.

Hillary Clinton kedden, mielőtt útnak indult Észak-Karolinába, úgy nyilatkozott: azt sem bánja, ha Trump a következő elnökjelölti vitára nem megy el, ő mindenképpen ott lesz, s ha kell, egyedül fejti ki nézeteit. Clinton ezzel arra reagált, hogy Rudy Giuliani volt New York-i polgármester – Trump szoros szövetségese – egy interjúban azt sugallta, Trump esetleg kihagyhatja a következő elnökjelölti vitát, hacsak nem kap biztosítékot arra, hogy a vitavezető „újságíróként viselkedik majd, s nem tudatlan, inkorrekt, tényeket ellenőrző emberként”.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »