Tényleg bankkártyát kapnak a migránsok

Az Európai Unió eddigi legnagyobb humanitárius segélyprogramját indítja el a Törökországban élő menekültek számára – jelentette be Hrisztosz Sztilianidesz, az Európai Bizottság (EB) humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztosa hétfőn Ankarában az Ömer Celik török uniós ügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Sztilianidesz kifejtette: a 348 millió eurós összeg annak a jele, hogy Brüsszel kész támogatni Ankarát a menekültválságban. A program keretében nagyjából 1 millió ember bevételi forrását biztosítják.

A rászorulók bankkártyát kapnak, amelyre igényeikhez mérten havonta töltenek pénzt.

A rendszer élelmiszer vásárlását, lakhatási, valamint oktatási költségeik rendezését teszi lehetővé. A Sürgős Társadalmi Biztonsági Háló elnevezésű projektet az ENSZ Világélelmezési Programja koordinálja, a Török Vörös Félhold, a török katasztrófavédelem, valamint a török családügyi és szociálpolitikai minisztérium segítségével. Az EB szerint biztosított a pénz helyes felhasználása.

Ömer Celik felszólalásában úgy fogalmazott, hogy az Európai Unió támogatására nem a török államnak, hanem az elesetteknek van szüksége.

Az Európai Unió és tagállamai tavaly novemberben, majd idén márciusban 3-3 milliárd eurót ígértek arra a célra, hogy javítsák a többnyire Szíriából Törökországba menekült csaknem hárommillió ember életkörülményeit – Brüsszel cserébe a menekültáradat megfékezését várja Ankarától.

  • Korábbi cikkünk a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »