Hillary Clinton állampolgársághoz juttatná a bevándorlókat

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje átfogó bevándorlási reformot és az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért egy csütörtök esti washingtoni rendezvényen. Az eseményen felszólaló Barack Obama amerikai elnök nagyobb arányú bevándorlást szorgalmazott, hangsúlyozva, hogy Amerikában – az őslakosokat leszámítva – mindenki bevándorló.

Hillary Clinton pedig dicsérte a spanyolajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és neveket sorolt fel a híres, tekintélyes karriert befutó emberek közül. Kifejtette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő. Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget.

Megígérte azt is, hogy elnökként megnyitja az utat az illegálisan az országban élők millióinak állampolgársága előtt. Clinton beszédét óriási taps fogadta. Clinton három nap után csütörtökön tért vissza kampányolni, s délután az észak-karolinai Greensboróban találkozott támogatóival. A rendezvényen utalt betegségére is, megerősítette, hogy tüdőgyulladással küszködik, de nem akar tovább otthon lábadozni, hiszen már két hónap sincs hátra a választásig.

A Reuters hírügynökség által közzétett országos felmérések szerint Trump a választás szempontjából fontos, úgynevezett ingadozó (tehát nem állandóan, kiszámíthatóan egy pártra voksoló) államokban, így Iowában, Ohióban, Floridában és Nevadában is átvette a vezetést, Észak-Karolinában pedig fej-fej mellett halad Clintonnal, és ledolgozott hátrányából Virginia államban is.

Korábban írtuk: 

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »