Trump jobbulást kívánt Clintonnak tüdőgyulladása miatt

Donald Trump republikánus elnökjelölt egy televíziós interjúban nem volt hajlandó spekulálni Hillary Clinton egészségi állapotáról, s jobbulást kívánt az amerikai demokraták elnökjelöltjének.

Donald Trump a Fox televízióban beszélt Hillary Clinton vasárnapi rosszullétéről és az újságíró kifejezett kérdésére sem volt hajlandó kommentálni a demokrata párti elnökjelölt állapotát. „Remélem, hamar jobban lesz. Nem tudom, mi történt” – fogalmazott a republikánusok elnökjelöltje.

Trump a múlt héten már szóba hozta Clinton egészségi állapotát, amikor a demokrata párti elnökjelölt Clevelandben egy választási gyűlésen több percig tartó köhögőrohamot kapott. Hétfőn a Fox televízióban felvetette, hogy Clintonnak talán már akkor is tüdőgyulladása volt.

„Ez a nagy köhögés egy héttel ezelőtt fogta el, feltételezem hát, hogy már akkor tüdőgyulladása volt. Vagyis szeretném azt hinni, hogy ez volt, valami baj biztosan van, de remélem, hogy jobban lesz, hamarosan visszatér a kampányba és az elnökjelölti vitán is ott lesz” – fogalmazott Donald Trump, akiről köztudomású, hogy korábban kifejezetten baráti viszony fűzte őt a Clinton-házaspárhoz.

A republikánus elnökjelölt bejelentette, hogy nemrégiben általános orvosi vizsgálatot csináltatott, s a héten nyilvánosságra hozza a részletes eredményeket. „Amikor minden eredmény készen lesz – s reményeim szerint jók lesznek, hiszen remekül érzem magamat – akkor azonnal nyilvánosságra hozom őket” – mondta Trump, aki korábban ugyan már nyilvánosságra hozott egy orvosi jelentést, de azt erős bírálatok érték, mert elnagyolt volt és nem általános belgyógyász, hanem gasztroenterológus készítette.

A Trump-kampány vasárnap óta kifejezetten kerüli, hogy Hillary Clinton egészségi állapotával foglalkozzon. Az amerikai sajtóban közben Clinton kampánystábját okolják azért, hogy a sajtót nem időben és nem megfelelően tájékoztatták Hillary Clinton egészségi állapotáról.

Forrás: MTI

Friss hírek