Belgiumban kiterjesztett intézkedések készülnek a terrorizmus ellen

Érzékenynek ítélt munkakörökre is kiterjesztenék a biztonsági átvilágítási kötelezettséget Belgiumban – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap pénteken.

A lap információi szerint a terrorizmus elleni harc részeként a tömegközlekedésben és a távközlési ágazatban dolgozó jelenlegi munkavállalók mellett az új munkába lépők szigorúbb átvilágítását tenné kötelezővé a belga kormány.

Esetükben hatósági igazolásra lenne szükség a munkavégzéshez. Az átvilágítást más munkakörök esetében is kötelezővé tennék. Ezek megállapítása és listájának összeállítása még kidolgozás alatt van, de bizonyos, hogy már így is több ezer munkavállalót érinthet a tervezett intézkedés – tették hozzá.

A napilap úgy tudja, hogy a tömeges átvilágítás bevezetéséhez törvénymódosításra van szükség, amelyre azonban még az vége előtt sor kerülhet.

A belga kormány számos különleges biztonsági intézkedés bevezetését helyezte kilátásba a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli merényleteket követően.

A támadások ügyében folytatott nyomozás részletei arra engedtek következtetni, hogy az ország közintézményei, nukleáris létesítményei, a sok látogatót vonzó rendezvények, bevásárlóközpontok terrorista sejtek célpontjai lehetnek.

Legutóbb csütörtökön tette közzé a kormány, hogy terrorelhárító csoportokat állítanak fel a belgiumi atomerőművek védelmére. A különleges egységek a tervek szerint néhány hónapon belül megkezdik működésüket.

Ezt megelőzően hétfőn jelentette be Jan Jambon belügyminiszter a Belgium repülőterein működő új, 200 fős terrorelhárító csoport létrehozását, amely jövő év elején kezdheti meg működését.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »