Texas legnagyobb napilapja és az izraeliek többsége is Clintont támogatja

A hagyományosan a republikánusokra szavazó Texas állam legnagyobb napilapja, a befolyásos Dallas Morning News megszakította a több évtizedes hagyományt, és nem Donald Trump republikánus elnökjelölt mellett áll ki, hanem a demokrata párti Hillary Clintont támogatja a novemberi amerikai elnökválasztáson.

„Nem könnyen jutottunk erre a döntésre. Ez az újság a második világháború óta nem ajánlott demokrata párti politikust a nemzet legmagasabb tisztségére, s ha összeszámoljuk, akkor ez több mint 75 évet és csaknem 20 választást jelent” – fogalmaz a szerdai szerkesztőségi állásfoglalás.

A Dallas Morning News – miközben elismeri, hogy bizonyos területeken nem ért egyet Hillary Clintonnal -, a demokrata párti elnökjelölt kormányzati tapasztalatait hangsúlyozza. De felhívja a figyelmet Clinton „valódi hiányosságaira” is, és az egykori külügyminiszter elektronikus levelezési botrányát kifejezetten a „rossz ítélőképesség” bizonyítékának minősíti.

A Dallas Morning News szerint Donald Trump értékrendje „ellentétes a konzervativizmussal”, a lap úgy véli, hogy Trump „az emberek félelmére, idegenellenes, rasszista és embergyűlölő ösztöneire játszik”, és „mindannyiunkból inkább a rosszabbat hozza ki, mint a jót”. Kárhoztatja a lap a republikánus elnökjelölt lényegi kérdésekben vallott álláspontjának állandó változtatgatását, amelyet „a felkészültség elképesztő hiányának” tulajdonít. Trump hirtelen sértegetéseit és Twitter-bejegyzéseit pedig az ítélőképesség hiányának minősíti.

A lap konklúziója szerint valamennyi hiányossága ellenére is Hillary Clinton az a jelölt, aki valószínűleg jobban képes megőrizni az amerikaiak biztonságát, megóvni az amerikai értékrendszert, és ő az, aki képes mindkét táborral együtt dolgozni. „Hillary Clinton éveket töltött a lövészárokban, kemény munkát végezve, hogy felkészítse önmagát nemzetünk vezetésére… megérdemli a voksukat” – írja a Dallas Morning News.

De nemcsak a Dallas Morning News, hanem az izraeliek többsége is Clintont támogatja. 43 százaléknyian szeretnék inkább Hillary Clintont látni amerikai elnökként, mint Donald Trumpot (34 százalék) – derült ki egy szerdán közreadott helyi közvélemény-kutatásból.

Az Izraeli Demokrácia Intézet (The Israel Democracy Institute) ötszáz fős telefonos közvélemény-kutatásából az is kiviláglott, hogy az Izraelben élő zsidók és arabok döntő többsége, hatvankét százaléka a demokrata párti Clintont várja győztesnek a novemberi amerikai elnökválasztáson, s csak kevesebb mint negyedük jósolja a republikánus Trump diadalát.

 

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »